Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Eperkrémes piskótaszelet recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 db 6 tojásos piskótalaphoz:
» 6 friss házi tojás
» 6 ek cukor
» 6 púpozott ek liszt
» 1 cs vaníliás cukor
» 1 cs sütőpor
» csipet
» Eperkrémhez:
» 5 dkg porcukor
» 30 dkg tejszín
» 20 dkg eper
» 5 cl citromlé
» 1 dkg habfixáló
» 5 dkg kókuszreszelék
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Piskóta készítése:

A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük egy nagy tálban.
A lisztet egy másik tálba szitáljuk és alaposan összekeverjük a sütőporral.
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rátesszük a tojásfehérjét, majd a tetejére a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan összedolgozzuk, vigyázva, hogy a tojáshab ne törjön össze.
Sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük, 10 mm vastagságra, és közepesen forró sütőben kisütjük.
A sütési idő 175 fokon összesen 10 perc. ( A vékony piskóta nagyon hamar megég.)
A sütőből kivett tészta hátuljáról lehúzzuk a sütőpapírt, majd tiszta munkalapra tesszük.
Krém elkészítése:

Az epervelőben elkeverjük a citromlevet.
A tejszínt habbá verjük. A habverés legvégén hozzáöntjük a habfixálóval elkevert porcukrot. A velőt elkeverjük óvatosan a tejszínhabbal.
Összeállítás:

A piskótánk tetejére kenjük a krémet, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
Megjegyzés / tipp:

A piskótalapot félbevágott eperdarabokkal díszítjük.
Felszeleteljük
0 komment 2 ember kedveli tigerx27
2012.03.29 20:25
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojások sárgáját, vaníliás cukorral, nagy tálban, másik tálba, tojások fehérjét, sóval kemény, tojássárgájára rászórjuk, liszt felét, maradék lisztet, vékony piskóta, sütőből kivett, epervelőben elkeverjük, tejszínt habbá, habverés legvégén, habfixálóval elkevert, velőt elkeverjük, piskótánk tetejére, piskótalapot félbevágott, összedolgozzuk, eperdarabokkal, Felszeleteljük, kókuszreszelék, tojássárgájára, tejszínhabbal, tojásfehérjét, piskótaszelet, piskótalaphoz, összekeverjük, habfixálóval, Sütőpapírral, piskótalapot, Összeállítás, epervelőben, citromlevet, vastagságra, sütőformába, Eperkrémhez, elkészítése, félbevágott, hozzáöntjük, Eperkrémes, hátuljáról, Fakanállal, megszórjuk, tojásos piskótalaphoz, friss házi tojás, cukor, púpozott liszt, vaníliás cukor, sütőpor, csipet, Eperkrémhez, porcukor, tejszín, eper, citromlé, habfixáló, kókuszreszelék,
Csirkeleves másképpen !
0 komment 5 ember kedveli
Hajdúsági tokány !
1 komment 25 ember kedveli
Pikáns húsos lencseleves
1 komment 3 ember kedveli
Madártej
0 komment 4 ember kedveli
Mézes-narancsos csirke
0 komment 4 ember kedveli
Pasta a la carbonara
0 komment 4 ember kedveli
Őszibarack bundában sütve
1 komment 11 ember kedveli
Charlotte royal
0 komment 3 ember kedveli
Mézes halszelet mártással
0 komment 1 ember kedveli
A tökéletes rántott sajt
3 komment 20 ember kedveli
Zöldséges, sonkás szendvicskenyér
0 komment 4 ember kedveli
Juhtúros pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Kakaós fonott kalács
0 komment 4 ember kedveli
Hentes tokány csirkemellből.
0 komment 15 ember kedveli
Epertorta
0 komment 1 ember kedveli
Vadász- nokedli
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.